Coachingstraject met OplossingsKracht

Ben je op zoek naar een doorgewinterde coach die jou kan begeleiden bij je vraagstuk? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen je graag bij zowel professionele- als persoonlijke vraagstukken. Twijfel je nog of coaching passend is voor jouw vraagstuk? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Hoe ziet een coachingstraject bij ons eruit?

  • We verkennen en analyseren je vraagstuk en verhelderen samen jouw coachingsvraag.
  • We komen tot heldere doelen van het coachingstraject.
  • We bespreken welke steun voor jou gewenst is aan de hand van het model OplossingsKracht.
  • Vervolgens gaan we vlot en krachtig met elkaar aan het werk.
  • Jij hebt de ruimte om op je eigen moment aan de slag te gaan en raadpleegt ons zoals samen overeengekomen.
  • We borgen en zorgen dat jouw doelen behaald worden.

Toepassing van het model OplossingsKracht bij coaching
Bij een coachtraject doorlopen we de vier soorten steun. In het model OplossingsKracht maken we onderscheid tussen analytische, emotionele, creatieve en praktische steun. Hieronder staat een toelichting op de verschillende soorten steun.

Analytische steun
Het onderzoek naar het vraagstuk. We gaan in op de feiten, gegevens, risico’s, bedreigingen en verantwoordelijkheden. We analyseren zowel taak- als mensgerichte aspecten van je vraagstuk. Vervolgens brengen we het vraagstuk in kaart en creëren we overzicht. We ontdekken welke betekenis jij geeft aan de feiten.

Emotionele steun
Emotionele steun betreft het open en onderzoekend luisteren met echte aandacht voor de ander. Aandacht voor de emoties, het hart luchten, stilstaan bij gevoelens, troost. Ruimte zonder oordeel, begrip, erkenning, waardering. Hierbij letten we ook op het waarderen en vieren van dat wat goed gaat, bekrachtigen, empowerment.

Creatieve steun
Bij creatieve steun gaan we samen nadenken over het gewenste doel. Wat wil je bereiken? We onderzoeken je behoeften en belangen en verhelderen deze. Vervolgens werken we de win – win – win situatie uit en maken we een energiegevend plan. We gaan onder andere brainstormen over oplossingen en mogelijkheden.

Praktische steun
Als het doel helder is moeten we zorgen voor de benodigde acties. Wat ga je doen en wanneer? Wat heb je daarbij nodig? Tijd voor daadkracht en het maken van afspraken. Om de succeskant te vergroten denken we na over manieren om de afspraken te borgen of hakken we de plannen in kleine stapjes.

Zin gekregen om met het model OplossingsKracht aan de slag te gaan? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Call Now Button