De ‘Check je Werkstress week’

De ‘Check je Werkstress week’

In heel Nederland wordt aandacht besteed aan werkstress en de aanpak.

De PreventieCoach voor WERKPLEZIER EN PSA-aanpak
Wij dragen graag bij aan het welzijn van medewerkers. Aan goed communiceren en prettig samenwerken. Met gebruik van het communicatiemodel ‘OplossingsKracht voor de gewenste steun’ leren wij organisaties energiegevend communiceren. Daarmee wordt stress, burn-out en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) voorkomen.

Het model OplossingsKracht voor de gewenste steun blijkt effectief te zijn bij preventie van stress en daagt bij aan psychisch welbevinden.
Ga in dialoog over werkdruk en werkplezier. Samen weet je meer, ontdek waar de ander mee zit, ontdek wat de diagnose is  en stel samen een behandelplan op. Biedt je steun aan en vraag de ander wat de gewenste steun is. Welke steun is gewenst? Wil je mijn analytische steun: samen de zaak op een rijtje zetten? Wil je mijn empathische steun: gewoon even je verhaal kwijt? Wil je mijn creatieve steun: samen oplossingen en mogelijkheden ontdekken? Of wil je mijn praktische steun: wat kan ik voor je praktisch doen? Kijk bij onze open opleidingen en in-company trainingen

gezond werk is werk zonder stress
De campagne sluit aan bij het programma van de landelijke campagne “Herken de druppel, check je werkstress”, bij het Nationaal Programma Preventie en de Europese campagne “Gezond werk is werk zonder stress” die loopt van april 2014 tot april 2018. De PreventieCoach draagt graag bij aan de landelijke campagne “Herken de druppel: check je werkstress”. Ook in de app PreventieCoach Arbo delen wij kennis over preventie van PSA en werkdruk.  En vind je veel informatie over gezond, veilig en plezierig werken en zelfmanagement.

Elke organisatie is verplicht om stress te voorkomen
De arbeidsinspectie gaat als eerste in de sectoren zorg en onderwijs controleren in hoeverre de diverse aspecten van werkstress adequaat zijn meegenomen en gemeten in uw Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) en Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daarnaast kijkt de inspectie of uw organisatie voldoende beleid heeft ontwikkeld op het gebied van werkstress. Dit betekent dat u en uw medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de aanpak van PSA op de werkvloer

Meer over werkdruk Rapport van TNO en de werkdrukkompas

 

eu

logo een gezonde werkplek

 

Call Now Button